Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Fönstermålning

Behöver du hjälp med fönstermålning?

När det blir dags att måla om fönster är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig med att ta fram offerter från målerifirmor och målare som gärna vill måla om dina fönster. Fönster kräver alltid en viss underhållning och ju längre fönsterna sitter i en fastighet desto viktigare blir det att hålla dem vid gott skick. Att måla om fönster kan vara ganska tidskrävande. 

Låt oss hjälpa dig att hitta hantverkare som kan komma med olika kostnadsförslag, som du kan studera i lugn och ro. När fönster ska målas om krävs det gediget förarbete så att målningen ska bli så bra som möjligt. Ommålning av fönster måste ske stegvis där varje steg görs till fullo. 

Ska du själv måla om dina fönster blir du kanske osäker på om de måste impregneras före målning eller hur mycket grundfärg som ska strykas på. När en målarmästare tar hand om arbetet från grunden råder det ingen tvekan om att det kommer att bli ett förstklassigt måleriarbete. Känn dig trygg med erfarna målare.

Fönstermålning ger rätt till ROT-avdrag

När du anlitar hantverkare för att måla dina fönster har du rätt till ROT-avdrag, vilket är en skattereduktion på arbetskostnaden, upp till 50 000 kronor per år.

För bostadsrättsföreningar gäller ROT-avdraget för invändig målning av fönster (ej utvändig målning eller balkong), medan du som privatperson har rätt till ROT-avdrag på målning av både insida, mellansida och utsida för fönster som tillhör din bostad.

Slutpriset för fönstermålningen blir med andra ord billigare för dig genom ROT och vi rekommenderar att du kollar upp med firmorna som hör av sig ifall de har räknat med ROT i sitt prisförslag till dig.

Rådgör med målaren innan arbetet påbörjas

Att måla om fönster kräver precision och tålamod, men även att en hel del val görs på förhand. Det finns olika typer av färg som passar olika bra i olika sammanhang, dessutom tillkommer det angenäma problemet att välja färg.

När du ansöker om offerter så kommer du inte bara i kontakt med professionella som kan måla snyggt och hållbart, utan också experter på vilka val som passar bäst innan arbetet påbörjas. 

Våra senaste förfrågningar

Daniel bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Hej
Har köpt 4 källerfönster till vår villa. På Hisingen. Behöver hjälp med att riva de gamla och med att sätta in de nya (trä aluminiumklädd) i källaren (av betongsten).
/Daniel

Therese bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Ett av ytterdörren mindre fönster är krossat

Fredrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Det gäller ett mockfjärdsfönster. Det som sitter i är inte öppningsbart. Det ska bytas ut med ett likadant fönster som är öppningsbart. Blombräda finns med ytterligare 3 blombrädor behöver bytas ut till den bredaste varianten 23 cm.

Torsten bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Installation av en balkongdörr i en tidigare stängd vägg.

Konrad bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Behöver att montera takfönster (topphängt H1180xB780mm) samt runt öppningsbar fönster (diameter 980mm) i fasad på oisolerad vind. Taklutning ca 26.5. Ritningar finns vid behöv.

Marinette bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Vi har köpte ett hus som vi ska byta fönster på. Huset är ett tegelhus från 74.
Vi har köpt fönster i samma st som det nu är. Det är 7 fönster och 2 altandörrar.
Vad tar ni för detta minus rotavdrag?

Sofie bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Äldre mindre fönster i en tambur som behöver kittas/ målas om. Inga spröjsfönster utan vanliga fönster.
Om ett bra paketpris kan ges är det även intressant att renovera fler fönster i huset.

Annica bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.