Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Fönstermontering

Behöver du hjälp med fönstermontering?

En arkitektritad villa eller kontorslokal blir extra iögonfallande med måttbeställda fönster som förhöjer fastighetens utseende både utvändigt och invändigt. För den perfekta monteringen av specialbeställda fönster eller fönster av standardmått finns vi här och hjälper dig att hitta de perfekta hantverkarna. Låt oss veta vilken typ av fönster som ska monteras och vilken kvantitet och vi kommer att be hantverkare ta fram offertförslag till dig. 

Känn dig lugn och trygg när du får den bästa servicen av erfarna hantverkare som kan fönstermontering på sina fem fingrar. 

Att montera ett fönster medför vissa risker. För att undgå dessa risker finns professionella glasmästare i din region som gärna är behjälpliga med fönstermontering. När glasmästare gör jobbet slipper du tänka på förborrade hål och fästpunkter. Låt oss göra grovjobbet och sondera terrängen för att du ska få de bästa offerterna.

Vad kostar fönstermontering?

Att ge ett rakt svar på vad en fönstermontering kostar är något komplicerad. Låt oss säga att det är därför vi har gjort det enkelt att ta helt utan kostnad ta in offerter från flera olika hantverkare – priserna kan nämligen variera ganska mycket från firma till firma, omkring 500 kronor och uppåt per timme.

Men det är förstås inte bara arbetskostnader som måste vägas in i beräkningen av priset för en fönstermontering, utan även hur många fönster det gäller och vad du väljer för typ av fönsterkarm; aluminium, trä eller PVC, typ av fönster; 2-glas 3-glas eller energiglas, påverkar också priset.

Kolla om det blir billigare att köpa in dina fönster själv

Om du vill få ner kostnaderna ytterligare kan du undersöka vilken typ av förarbete och vilka materialinköp du kan göra själv, innan hantverkarna sätter igång med sitt arbete. Det är dock inte säkert att det alltid blir billigare för dig att göra det själv, ibland kan fönstermontörer erbjuda riktigt fina paketpris som även inkluderar materialkostnaderna.

Tänk också på att använda ROT-avdraget för arbetskostnaden (ofta redan inkluderat i prisförslaget). Detta sänker kostnaden för monteringen med 30 procent.

Lycka till med att hitta din prisvärda och skickliga fönstermontör!

Våra senaste förfrågningar

Alex bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Behöver veta om man kan montera ett takfönster utan bygglov och isf pris på montage. Fönstret är redan inköpt.

karolina bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Förutom 7 fönster vill jag byta ut 3 fönster brevid varandra till en fönsterfärg med fönster på sidorna,
Med spröjs,
Samt en annan sida av huset där vi idag har 2 fönster plus 1 dörr till en skjutdörr

Ann-Christine bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Håkan bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Jag har några spröjsade fönster i original (englas) dels på vårt putsade hus byggt 1913 (här i Lkpg), dels på gammalt torp, vilka är rötskadade och måste renoveras.

Emilia bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Just nu har vi tre fönster som vetter ut mot vår uteplats. Dessa ska ersättas av vikdörrar (Vilenta Åre, hela tre-glas, https://www.vilenta.se/). Elementet som just nu är under fönsterna skall tas bort och ett nytt behöver sättas på väggen till vänster om dörrarna.

Vi har…

Lena bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Byte av fönster på en sommarstuga. Det ska vara vridfönster. Smygar ska fixas.

Håkan bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Gäller fönster på en lokal vid Betlehems kyrkan i Kristinehamn (alltså inte kyrkfönster)

Erika bad om offert för Bygg & hantverkare - Fönster & Dörrar

Vårt badrum har inga fönster och inga ytterväggar för att installera vanliga fönster. Vi vill installera ett takfönster på det sluttande taket på detta badrum.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.